sliderfoto-driewegsluis-5
Paviljoen Driewegsluis

A la carte

Soepen

Tomatensoep
Een soep op Italiaanse wijze met basilicum, verse tomaat,
prei en afgemaakt met een beetje room 5,00

Mosterdsoep
Met uitgebakken spekjes en room 5,00

Soep van de maand 5,00

*De tomatensoep en mosterdsoep zijn beide ook vegetarisch verkrijgbaar

 

Warme voorgerechten

Nacho’s uit de oven
Met ui, tomaat en gesmolten kaas 4,50

Chicken Wings
Huisgemarineerde kipkluifjes 7,75

Gamba’s
Gebakken gamba’s op spies met een knoflookdip 8,95

Champignons à la Driewegsluis
In bierbeslag gefrituurde champignons geserveerd met knoflooksaus 7,95

 

Koude voorgerechten

Rundercarpaccio
Op een bedje van sla met zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes, rucola,
Old Amsterdam en een balsamico truffel dressing 9,95

Flammkuchen met zalm
Dunne pizzabodem belegd met zalm, rucola
en een crème frâiche met dille 9,25

Geitenkaassalade
Geitenkaas met walnoten, honing en diverse slasoorten 8,95

 

Hoofdgerechten met vis

Scholfilet
Gebakken scholfilet met een heerlijke goudgele botersaus 18,95

Sliptong
Drie gebakken sliptongetjes geserveerd met een huisgemaakte remouladesaus 19,95

Snoekbaars onder de Brug
Gebakken snoekbaars met ui, paprika en bedekt met mozzarella
(Dit kan natuurlijk ook zonder de mozzarella) 19,95

Gebakken zalm
Begeleid met een kreeftensaus 18,95

Al onze visgerechten worden geserveerd met 2 warme groenten, 2 koude groenten, 2 aardappelgarnituren.

 

Hoofdgerechten met vlees

Schnitzel de Driewegsluis
Niet weg te denken van de kaart belegd met ui, paprika, champignons
en gegratineerd met kaas (kan natuurlijk ook zonder de kaas) 17,95

Saté Royal
Saté van varkenshaas met een lichtpittige satésaus, atjar en kroepoek 18,95

Spareribs
Huisgemarineerde ribbetjes van het Gaasterlands kruidenvarken met 2 koude sausjes 17,95

Black Agnus kogelbiefstuk van de grill
Geserveerd met een romige pepersaus of kruidenboter 20,95

Rib Roast
Met een romige pepersaus 18,95

Mixed Grill
Een mix van kip, rund- en varkensvlees met 2 soorten saus 18,95

Al onze vleesgerechten worden geserveerd met 2 warme groenten, 2 koude groenten, 2 aardappelgarnituren.

 

Hoofdgerechten zonder vlees of vis

Wrap
Wrap met tapenade, gegrilde groenten, geitenkaas en rucola 14,95

Tagliatelle
Met spinazie, bospaddenstoelen, ui, monchousaus en geraspte oude kaas 14,95

Groentetaart
Van vlaaideeg gemaakte groentetaart 13,95

Maaltijdsalade van geitenkaas 12,95

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met 2 warme groenten, 2 koude groenten, 2 aardappelgarnituren.

 

Hoofdgerechten in kleine porties

Senioren schnitzel (100 gr.)
Belegd met ui, paprika, champignons en gegratineerd met kaas
(Dit is ook mogelijk zonder kaas) 13,95

Senioren saté (100 gr.)
Saté van varkenshaas met een licht pittige satésaus met atjar en kroepoek 15,95

Sliptong (2 tong)
Met huisgemaakte remouladesaus 16,95

Scholfilet (1 schol)
Wordt geserveerd met een heerlijke goudgele botersaus 15,95

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met 2 warme groenten, 2 koude groenten en 2 aardappelgarnituren

 

Nagerechten

Sorbet
Roomijs met vruchten en slagroom 5,95

Roomijs met saus naar keuze
Roomijs met karamelsaus of chocoladesaus en slagroom 5,95

Dessert van de maand4,95

It Pompeblêd
Roomijs met chocoladesaus, advocaat en slagroom 5,95

Weckpot boerenjongens
Malaga-ijs met boerenjongens en slagroom 6,95

Crème brûlée
Met een bolletje roomijs en slagroom 7,50

Chocolademousse 6,25

Kinderbeker
Met aardbei- en vanille-ijs of chocolade- en vanille-ijs 3,25

Klein ijsje met slagroom 3,95

 

Speciale coffee’s

Irish Coffee
Espresso met bruine suiker, Irish Whisky en slagroom 5,95

Spanish Coffee
Espresso met Tia Maria en slagroom 5,95

French Coffee
Espresso met Grand Marnier en slagroom 5,95

Dokkummer koffie
Espresso met bruine suiker, Berenburg en slagroom 5,75

*Heeft u een allergie, meld het ons